• 02764745540
  • 05417413936
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
  • 09:00 24:00
kapida odeme banner video izle banner n11 meltem banner matkapli aparat banner fiyatlar banner
Tüy yolma sistemleri veya yolma makinarımız üzerine enine boyuna bilmek istediğiniz her şey için Kılavuz videolarımızı izleyiniz
Acaba benim şartlarıma ya da yaptığım işim niteliğine hangi meltem modelleri uygundur derseniz 4. ve 5. kılavuz videomuzu izlemenizi tavsiye ederiz.
Online mağazalarımız: ---> N11 ---> TRENDYOL
 

Hassas Tavuk Yolum Makineleri


Tüy yolma makineleri genelde sistem olarak farklılık gösterse de tüy yolma özelliğine sahip tüy yolma parmakları; hayvanın tüy yapısına, tüy dibi yumuşaklığına, deri dokusu ve buna da bağlı olarak hayvanın tazeliği ve yaşam ortamına göre farklılık göstermektedir. Hindi kaz ve tavukların yolum makinelerinde bunun için farklı yapı ve yumuşaklıkta tüy yolma parmakları kullanılmaktadır.

Tavuk için olan ideal parmak çeşidine gelince bu tür tezgah tipi yolma makinelerinde genelde 2 farklı tüy deri yapısına sahip tavukların yolumuna göre yolma parmakları da çeşitlenmektedir.

Websitemizde "Genel Bilgiler" menüsündeki bir çok içerikte tavukların ve makinelerin bu yönlerinden defalarca bahsettik ama burada da konuyu özetlemek gerekirse;

Yaşam ortamı itibariyle toprak güneş görmüş gezinen köy ve çiftlik tavukları, organik ve doğal tavuklar ile yumurta çıkımı kafes tavuklarının deri dokuları mukavemetli tüy dipleri dirençli ve tüy çıkımları zorludur. Bu tür tavukların yolum yapılacağı makinelerde tüy dibi güçlü tavukların tüy yolumunu yapabilecek sertlikte ve yolum esnasında deriye zarar vermeyecek esneklikte yolma parmakları kullanılır. Meltem olarak bu tür tavukların yolum makinelerinde de farklı bölgelerinde yolum esnasında direnç ve yüklenmenin olduğu bölgelerde farklı kalıp ve sertliğe sahip tüy yolma parmakları kullanmaktayız. Tabiki yolum öncesi ıslatma suyu sıcaklığının da bu tür tavukların tüy dibini anca yumuşatacak yeterlilikte olması gerekmektedir.

Asıl mevzu bu sayfadaki meltem hassas yolum modellerimizde de görüldüğü gibi üstte bahsettiğimiz tüy ve deri yapısı güçlü tavuklar dışında kalan; yaşam ortamlarına bağlı olarak toprak güneş görmeyen genelde etlik ve broiler tarzı yetiştirilen ve genelde 1,5-2 ayda kesim yapılan kümes tavuklarının deri eklem ve vücut yapıları hassastır, dış etkenlere karşı kırılgan yırtılma ve eklemleri ayrılma derecesinde vücut narinliğine hassasiyetlerine sahiptirler. Bu tür tavukların tüy dipleri ve çıkımları diğerleri kadar güçlü ve zorlu olmadığından ıslatma sularının sıcaklığı da 55-60 arası düşük bir derecede ıslatılmaktadırlar. Bu tavukların yolma makinelerinde kullandığımız tüy yolma parmakları vücutlarının hassasiyetine özel doku ve yumuşaklıkta olduğu için sadece tüy yolumunu yaparak hayvana yolum sırasında herhangi bir zarar vermemektedir.

Kesim yapacak kullanıcılarımız sürekli kesim yaptığı hayvanın tüy deri yapısına göre makine tercih etmektedirler ancak kesim ve tüy ıslatma sırasında her ne kadar makinelerimizin özelliği kesim yapılan hayvanların tüy yapısına göre uygun olsa da ıslatma suyu sıcaklığının ve ıslatma suyundaki bekleme süresinin sadece tüy yumuşatmaya yeterlilikte ve zamanında yapılması en güzel deri kalitesini yakalamanın bir gereğidir.